Violen, een dankbare en vrolijke plant

Viool_01_s400In het najaar tot in het voorjaar worden viooltjes geplant en gekoesterd als een vrolijk bloeiend plantje in vele tuinen en balkons. De eigenschap die het viooltje erg populair maakt is vrij uniek, het plantje geeft ook in de winter (als het niet vriest) bloemetjes en geeft dus kleur in uw tuin en houdt dit erg lang vol.

Vaak worden de plantjes in het vroege najaar door de liefhebber aangeschaft en geplant, kant en klaar met een bloemetje erop. De plantjes vullen bakken en potten en niet te vergeten vele plekken in menig tuin om als groepje van het vroege najaar tot diep in het voorjaar te bloeien. Alleen als het echt vriest stopt hij ermee en houdt zijn knopjes dicht totdat het weer open weer wordt, dan komen na een vorstperiode al snel de bloemetjes weer tevoorschijn en zorgen voor kleur en geur.

Verzorging:

Een viooltje is vrij gemakkelijk en doet het goed in een voedzame (pot)grond die je normaal vochtig houdt. Een plekje in de zon of half-schaduw is prima en bij normaal najaars en voorjaars weer is het voldoende om een keer per 14 dagen voeding toe te voegen. Als voeding kan een vloeibaar oplosbare mest gebruikt worden. Let wel, in de wintermaanden is voeden niet echt nodig, zodra de temperatuur onder de 10 graden duikt mag je daar mee stoppen totdat deze er weer boven stijgt.